Αμοργός - Ξενοδοχείο Μικέ στην Αμοργό, Αιγιάλη
Online Κράτηση
Αναζήτηση

Αμοργός

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων. Είναι ορεινό αλλά άνυδρο νησί με άγρια μορφολογία. Για τον λόγο αυτό, έχει γίνει πολύ δημοφιλής προορισμός για πεζοπορία και ορεινό τρέξιμο.

Οι περιπατητικές διαδρομές παρουσιάζουν και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον, αφού στην πορεία τους συναντούν μνημεία θρησκευτικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Οι παραλίες της Αμοργού είναι σχετικά μικρές σε μήκος αλλά φημίζονται για την άγρια ομορφιά και τα κρυστάλλινα βαθειά νερά τους. Στην περιοχή της Αιγιάλης λειτουργεί Καταδυτικό κέντρο.

Το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού είναι το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Χώρα της Αμοργού. Στον επισκέπτη της Μονής, προκαλεί δέος η τοποθεσία και η μοναδική αρχιτεκτονική της, αλλά και η σπουδαία ιστορία της.

Η Χώρα, πρωτεύουσα της Αμοργού βρίσκεται σε ορεινή τοποθεσία στο κέντρο του νησιού. Είναι ένας μοναδικός παραδοσιακός οικισμός, που οφείλει ο κάθε επισκέπτης του νησιού να γνωρίσει. Τα κυριότερα οργανωμένα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο νησί είναι η Αρχαιολογική συλλογή Αμοργού στην Χώρα και ο πύργος της Αγίας Τριάδας, Ελληνιστικής εποχής στην Αρκεσίνη. Κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας και ταξιδέψτε στην Αμοργό!