Αιγιάλη - Ξενοδοχείο Μικέ στην Αμοργό, Αιγιάλη
Online Κράτηση
Αναζήτηση

Αιγιάλη

Η Αιγιάλη αποτελεί το βόρειο λιμάνι της Αμοργού και βρίσκεται σε έναν μεγάλο κόλπο, ενώ έχει θέα στα παραδοσιακά χωριά Θολάρια, Λαγκάδα και Ποταμό καθώς και στις βραχονησίδες Νικουριά και Κέρο και τη γειτονική Νάξο.

Η παραλία της Αιγιάλης είναι από τις πιο δημοφιλείς στο νησί. Μεγάλη και αμμώδης, εκτείνεται για 1 χλμ. και διακοσμείται από ψηλά αρμυρίκια, παρέχοντας μια ευχάριστη σκιά στους επισκέπτες. Κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια.

Στην βόρεια πλευρά του κόλπου της Αγιάλης, βρίσκονται οι μικρότερες παραλίες Λεβρωσός, Ψιλή Άμμος και Χόχλακας, εύκολα προσβάσιμες μέσω σύντομης διαδρομής σε ένα όμορφο μονοπάτι ή με βάρκα από το λιμάνι.

Η παραλία του Αγίου Παύλου βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από την Αιγιάλη και η πρόσβαση μπορεί να γίνει οδικώς ή με το λεωφορείο για Χώρα – Κατάπολα. Από τον Άγιο Παύλο αναχωρούν τακτικά βάρκες για τις μοναδικής ομορφιάς παραλίες της ακατοίκητης νησίδας Νικουριάς.

  

Επιλογές στην Αιγιάλη

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, η Αμοργός αποτελεί ιδανικό προορισμό. Τρία από τα σηματοδοτημένα μονοπάτια του νησιού, βρίσκονται ή ξεκινούν από την Αιγιάλη, ιδανικά τόσο για μια απλή διαδρομή, όσο και για πιο απαιτητικούς περιπατητές.

Στην Αιγιάλη λειτουργεί τουριστικό γραφείο με ειδίκευση σε περιπατητικές εκδρομές και δραστηριότητες ειδικού ενδιαφέροντος όπως γνωριμία με τα βότανα, ψάρεμα, βόλτες με γαϊδουράκια, μαθήματα μαγειρικής. Επίσης, στην παραλία της Αιγιάλης λειτουργεί το καταδυτικό κέντρο της Αμοργού, με πολλές επιλογές για τους φίλους της θάλασσας.

Σε πολύ μικρή απόσταση από τον παραλιακό οικισμό, τα τρία ορεινά παραδοσιακά χωριά Ποταμός, Λαγκάδα και Θολάρια, αποτελούν ιδανικές επιλογές για ένα χαλαρό περίπατο, με πολύ όμορφη θέα. Μέσα στο γραφικά σοκάκια, ο επισκέπτης μπορεί να βρει επιλογές εστίασης και διασκέδασης, παραδοσιακά καφενεία, ταβερνάκια και ζαχαροπλαστεία.